Släktforskning

MUSÉET HAR STÄNGT OCH VERKSAMHETEN FINNS INTE I FYSISKA LOKALER LÄNGRE, SÅ NU HJÄLPER VI BARA TILL MED SLÄKTFORSKNING VIA MAILKONTAKT!

Maila till: family@emigranternashus.se

Berätta så detaljerat som möjligt följande:
Vem – namn, födelseår, hemort, årtal för ev händelser, i Sverige, i Amerika

Gäller det flera personer, familjer, släkter osv är det viktigt med så många detaljer som möjligt per person. I detta fall kan det ta väldigt lång tid och det är bra att begränsa sig till exakt VAD man vill veta.

(Oftast vill man veta vilken båt en person åkte med och när det hände. Sen kan det bli information om var personen tog vägen i Amerika. Arbete, familj, bostad, och ev grav. Vill man veta mycket, kan det alltså ta väldigt lång tid och det är inte säkert att vi kan hitta ett användbart resultat. Vill man ha information om sin släkt INOM Sverige är det betydligt enklare och vi kan hitta mycket användbar information på kortare tid)

Databaser

Ett flertal databaser som rör emigrationen finns tillgängliga bl.a. register över svenska emigranter, passagerarlistor och dödsnotiser i den svensk-amerikanska pressen. Vi har även ett konto på Arkiv digital med miljontals färgbilder från kyrkböcker och andra historiska dokument.

Tider och avgifter

Pris för forskning är baserat på hur lång tid det kan tänkas ta. Maila för uppgifter om det.

Vi samarbetar bland annat med Ancestry.se och Arkiv Digital. Klicka på deras respektive logga  för mer information.

ancestry_logo_250px
Släktforska med Arkiv Digital